Linkovi

Omladina

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) je omladinska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine zasnovana na principu dobrovoljnog članstva. U LSVO se uključuju svi članovi LSV mlađi od 28 godina koji to žele.

Podmladimo politiku - sutra ne može da počne bez tebe!

Gradski odbor Omladine

Gradski odbor LSVO Sombor je najviši politički organ Gradske organizacije LSVO Sombor izmedu dve Skupštine. Skupština Gradske organizacije se saziva jednom godišnje, a čine je svi članovi, koji između sebe biraju predsednika i potpredsednika i članove Gradskog odbora. Na Skupštini održanoj 7. februara 2011. godine izabran je aktuelni Gradski odbor.

 1. Strahinja Pekez - predsednik
 2. Vladimir Lakić - potpredsednik
 3. Dragana Đorđević - članica
 4. Slobodan Maričić - član
 5. Darko Periškić - član

Poslednje novosti

 1. 15.04.2015.

  Novo rukovodstvo Omladine LSV u Somboru

  Za predsednika Omladine LSV u Somboru je izabran Marko Terzin, a za potpredsednike su izabrani Ivica Kovačević i Đorđe Grujić.

 2. 09.05.2013. Polaganje venca na spomen obeležju crvenoarmejcima

  Antifašizam – duboko ljudsko opredeljenje za mir i slobodu

  Delegacija Omladine položila vence na spomen obeležja palim borcima na Partizanskom groblju povodom Dana pobede nad fašizmom.

 3. 09.11.2011.

  Beskompromisno protiv ksenofobije i antisemitizma

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma, prisećamo se nemilih događaja, saosećamo sa žrtvama i kažemo da ćemo se protiv ovih pojava uvek boriti odlučno i beskompromisno.

 4. 21.09.2011. Mir je mesto i vreme za podvige

  Izjava povodom Dana mira

  Generalna skupština UN je 2001. godine proglasila 21. septembar za Međunarodni dan mira i obavezala svet da bar tog dana misli o miru. LSVO ovaj dan obeležava uz zalaganje da se tolerancija ispoštuje u jednoj multikulturnoj sredini, razvije svest o različitostima i ideja o društvu bez diskriminacije.

 5. 03.08.2011.

  Podrška Somborskom letu za mlade

  Mladi su ti koji bi učešćem u organizaciji Somborskog leta doprineli aktuelnosti i dinamici manifestacije. Potrebno im je dati prostor u kojem će preko cele godine moći da organizuju kulturna, edukativna i zabavna dešavanja.