Kategorije

27.11.2010. 09:18

Zbog čega se razišla „mala koalicija”?

Izjava Dragana Nenadova u okviru članka „Somborskih novina” o podelama unutar političkog saveza „Pokrenimo Sombor zajedno”.

Dragan Nenadov, odbornik LSV u Skupštini grada Sombora, izrazio je veliko žaljenje što koalicija nije zadržana u izvornom sastavu do narednih izbora, prvenstveno zbog, kako kaže, mogućih zlonamernih tumačenja razlaza od strane isključene članice.

- Moram reći da je koalicija od samog formiranja nailazila na neodobravanje članova i simpatizera Lige, što je najbolje bilo vidljivo na njenom izbornom rezultatu. Međutim, radi korektnih međustranačkih odnosa, odlučili smo da istrajemo na njoj, sve dok je dalje funkcionisanje u početnom obliku postalo nemoguće, ponajpre zbog opstrukcija predstavnika G17 plus, uključujući samostalne istupe prema „velikoj” koaliciji. Do poslednjeg trenutka smo imali razumevanja za njihove unutarstranačke probleme, strpljivo čekajući da se izjasne o budućnosti koalicije i odborničke grupe. Nažalost, nismo dobili nikakav odgovor i to nas je opredelilo za ovako drastičan i nepopularan korak – rekao je Nenadov.

„Somborske novine” br. 2944 od 26.11.2010.