Kategorije

17.04.2012. 10:20

Ukidanje prigradskih linija udar na standard

Odluka „Severtransa” da ukine više od dvadeset polazaka na prigradskim linijama direktno narušava kvalitet života radnika i učenika koji rade ili se školuju u Somboru.

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem može da konstatuje da je izvršen još jedan udar na standard naših sugrađana i pružen još jedan argument mladima za odlazak sa sela. Ovoga puta za to krivicu ne snosi loša politika Vlade prema selu i mladima, već odluka lokalnog transportnog preduzeća „Severtrans”.

Naime, stanovnike Bačkog Brega, Koluta, Bezdana, Bačkog Monoštora, Riđice, Stapara, Telečke i Rastine je prvog radnog dana nakon uskršnjih praznika dočekala neprijatna vest o ukidanju više od dvadeset polazaka na prigradskim linijama od njihovih mesta ka Somboru i iz Sombora. Time se direktno narušava kvalitet života radnika i učenika iz ovih sela koji rade ili se školuju u Somboru i svih drugih koji nisu u mogućnosti da koriste sopstveni prevoz.

Nadamo se da ovaj potez nije samo najava još većih turbulencija u „Severtransu” nakon nedavne neuspešne prodaje ovog preduzeća.

Somboru je neophodan dobro organizovan prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, a samim tim jako i stabilno preduzeće koje će biti na usluzi gradu i građanima.

Mogućnosti i potrebe za povećanje obima i kvaliteta prevoza postoje, pogotovo imajući u vidu nepostojanje linija unutar samog grada, a zadatak lokalne uprave je da obezbedi uslove i afirmiše ovaj vid transporta. To će, svakako, biti jedna od tema kojom će se Liga socijaldemokrata Vojvodine u Somboru baviti nakon formiranja nove gradske vlasti.