Kategorije

26.02.2011. 09:25

Trenutno najbolja moguća Vlada

Izvod iz izjava predstavnika stranaka povodom najnovijih dešavanja u republičkoj Vladi u temi nedelje „Somborskih novina” pod nazivom „Srbija na pragu vanrednih izbora?”

Dragan Nenadov, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada, ne želi da komentariše svađe i prepucavanja ministara i državnih sekretara u Vladi Srbije zato što LSV nije u Vladi.

- Mi tu Vladu podržavamo zbog njenog proevropskog, socijalno odgovornog kursa. Uhapsila je Radovana Karadžića, omogućila putovanja bez viza i Srbiju vodi ka evropskim integracijama. Podržavali smo je i podržavamo je zato što je trenutno najbolja moguća. Podsetiću, mogli smo da biramo hoćemo li da vladu naprave DS, G17 plus i SPS, ili, što bi po Srbiju bilo mnogo gore, Koštunica, Nikolić (tada na čelu SRS), i opet SPS. Očekujemo da bi u najavljenoj rekonstrukciji Vlade Srbije trebalo da preovlada princip racionalnosti i u tom pogledu imamo poverenja u premijera Mirka Cvetkovića. Što se tiče LSV, mi nismo ni do sada personalno učestvovali u Vladi Srbije, pa nećemo ni dalje – kaže Dragan Nenadov i dodaje da naredne parlamentarne izbore očekuje u redovnom roku iduće godine.

„Somborske novine” br. 2957 od 25.02.2011.