Kategorije

19.12.2011. 12:01

Trajna registracija traktora

Sa konferencije za štampu potpredsednika Gradskog odbora Zorana Terzina povodom dogovora Bojana Kostreša sa ministrima policije i poljoprivrede.

„Liga socijaldemokrata Vojvodine je uz podršku građana i građanki postigla veliki uspeh. Zakon o bezbednosti saobraćaja biće izmenjen i obavezna godišnja registracija traktora i poljoprivrednih mašina biće ukinuta i zamenjena trajnom. Ovo je rezultat naših akcija u više od 200 vojvođanskih mesta. Više od 30 hiljada poljoprivrednika i građana potpisima je podržalo našu inicijativu”, saopštava Gradski odbor LSV Sombor.

U saopštenju se dodaje da će nadležna ministarstva olakšati da se tehnički pregled može obavljati u mestu boravka ili što bliže, kako bi se na taj način smanjili troškovi poljoprivrednika. Ujedno, dogovoreno je i da će uredbom biti olakšano poljoprivrednicima da mogu da dokažu vlasništvo nad mehanizacijom starijom od pet godina, jer su mnoge firme kod kojih je ta mehanizacija kupovana prestale da postoje ili je ta dokumentacija zagubljena. Sve ovo je zaključeno i potvrđeno prošle nedelje nakon sastanka Bojana Kostreša sa ministrima policije i poljoprivrede Ivicom Dačićem i Dušanom Petrovićem, saopštio je novinarima Zoran Terzin, potpredsednik Gradskog odbora LSV Sombor.

„Somborske novine” br. 2999 od 16.12.2011.