Kategorije

24.06.2010. 12:47

Solidarnost u odbrani od poplave

Aktivisti Mesnog odbora Mlake pomagali svom članu i njegovim komšijama da se odbrane od nadolazeće vode nakon nevremena koje je zadesilo Sombor.

Odbrana kuće Roberta Faragoa od paplave

U nevremenu koje je pogodilo Sombor u noći između 21. i 22. juna poplavljeno je dvorište i bašta našeg člana Roberta Faragoa i njegovih komšija. Pošto je nivo vode rastao i ugrožavao ulazak u kuće, članovi Mesnog obora LSV Mlake su se organizovali zajedno sa komšijama i prijateljima, te brzom akcijom napunili vreće peskom i postavili ih oko ulaza u kuću, dok su vodu koja je probijala tako postavljeni nasip ručno izbacivali. Pored toga, pripremljene su palete na koje su postavljene vrednije stvari i tehnika, zarad sprečavanja veće štete, ukoliko bi došlo do proboja vode u kuću. Domaće životinje su takođe zbrinute na sigurno.

Posle nekoliko sati došle su ekipe JKP „Vodokanal“ i JKP „Čistoća“, te cisternama i pumpama spustile nivo vode. Pošto je situacija u gradu na još nekoliko mesta kritična, prema rečima radnika, službe javnih komunalnih preduzeća, u skladu sa prioritetima i mogućnostima, nastavljaju ispumpavanje vode.

Na sreću, padavine su prestale, a komšije i prijatelji, kao i članovi Mesnog odbora Mlake, predvođeni Draganom Nenadovim, odbornikom u Skupštini grada Sombora i članom saveta Mesne zajednice Mlake, dežuraju kod vreća sa peskom.