Kategorije

10.07.2013. 12:16

Siniša Lazić nije naš predsednik Skupštine

Skandalozno vođenje Skupštine grada je najbolji pokazatelj ispravnosti odluke da više ne dajemo podršku vladajućoj većini.

Događanja u Skupštini grada Sombora u proteklih nedelju dana su najbolji pokazatelj da je odluka Lige socijaldemokrata Vojvodine da više ne daje podršku načinu na koji Siniša Lazić vodi Skupštinu, odnosno grad Sombor, najispravnija moguća.

Odbornici su izloženi konstantom ponižavanju od strane predsednika Skupštine, počevši od lekcija koje im deli putem saopštenja zbog toga što nisu prisustvovali zasedanju čiji je početak odlagao dok nije bio siguran da ima potrebnu većinu, preko pretnji odbornicima pozicije da će im oduzeti dnevnice ako ne budu sedeli mirno u klupama, pa sve do pozivanja dela odbornika na nastavak sednice sat vremena nakon što je zasedanje započelo.

Jasno je da je Lazić ovim poslednjim, skandaloznim potezom naneo veliki šamar demokratskoj tradiciji našeg grada, što je bila jedna od retkih dobrih praksi kojom se Sombor mogao ponositi, a sve zarad laganog usvajanja rebalansa budžeta, uz potpunu kontrolu odbornika koji bespogovorno pristaju na njegove igre i bez prisustva onih koji bi imali šta da kažu protiv toga.

Agonija gradske Skupštine se nastavila započinjanjem nove sednice, pa odlaganjem, sutrašnjim nastavkom i novim prekidom sednice, uz tumačenje sekretara Skupštine da Poslovnik treba čitati između redova.

Zbog svega ovoga glasno kažemo: Siniša Lazić nije naš predsednik Skupštine!