Kategorije

10.12.2011. 17:45

Samostalno na lokalne izbore

Sa konferencije za novinare narodne poslanice Aleksandre Jerkov povodom predstojećih izbora.

Aleksandra Jerkov

– Liga socijaldemokrata Vojvodine će na lokalne i pokrajinske izbore izaći samostalno, jer to je prilika da iskažemo specifičnosti koje imamo u odnosu na ostale stranke, a to su naša 21-godišnja borba za autonomiju, protiv rata, podela i nasilja – izjavila je u utorak na konferenciji za novinare u Somboru Aleksandra Jerkov, portparolka LSV i narodna poslanica.

Prema njenim rečima, na republičke izbore LSV je primorana da zbog sadašnjeg izbornog zakona ide u koaliciji. Ona je istakla da će Liga socijaldemokrata Vojvodine odabrati „onu koaliciju koja će moći građanima Srbije da ponudi evropsku budućnost i koja će moći da pobedi Srpsku naprednu stranku, zbog toga što LSV smatra da to nije istinski evropska stranka i da to nisu novi ljudi”.

– Liga socijaldemokrata Vojvodine će i u predstojećoj predizbornoj kampanji insistirati na autonomiji Vojvodine. Kao jedan od svojih glavnih zadataka vidimo konačno usvajanje Zakona o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine, zbog toga što to jeste uslov svih uslova da Vojvodina počne da se razvija, da ne zavisi svaki put od onoga što dobije iz republičkog budžeta i samim tim građani Vojvodine će početi da žive bolje – rekla je Aleksandra Jerkov.


Vojvođanski gradovi pomažu trudnicama

Posle Novog Sada i Bele Crkve, i Sombor će iz gradskog budžeta obezbeđivati razliku do pune plate za svaku zaposlenu trudnicu, a ista inicijativa pokrenuta je i u Zrenjaninu, Subotici, Baču i Pančevu, rečeno je na konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, održanoj prošlog petka. Zoran Terzin, potpredsednik Gradskog odbora LSV, izjavio je da ta inicijativa nije zasluga stranke G17 plus koja, kako je rekao, sada pokušava da je prisvoji.

„Somborske novine” br. 2998 od 09.12.2011.