Kategorije

30.03.2009. 16:02

Problemi u Mesnoj zajednici Mlake

Čopori pasa lutalica, nedovoljna ulična rasveta i loše stanje kolovoza i trotoara najveći su problemi ove gradske mesne zajednice.

Ulica Dr Ružice Rip

Na redovnom sastanku Mesnog odbora Mlake razmatrani su mnogobrojni problemi koji tište građane ove mesne zajednice. Od svih problema koji su izneseni od strane članova Mesnog odbora izdvojeni su oni koji direktno ugrožavaju bezbednost građana i koji bi morali biti rešeni u najkraćem mogućem roku.

Kao prvi problem istaknut je problem pasa lutalica koji se u čoporima kreću po ulicama, a najčešće oko škola gde pronalaze ostatke užina učenika. Time je u pitanje direktno dovedena bezbednost đaka i pitanje je dana kada će neko dete biti napadnuto. Kao drugi problem koji je MO izdvojio je pitanje ulične rasvete koja je nekompletna i nedovoljna i svako kretanje posle smrkavanja je nesigurno. I opet su tu najugroženija deca koja se u zimskom periodu posle škole po mraku vraćaju kući, a takođe i stara lica koja osim što su nemoćnija često su i lošijeg vida pa im je kretanje po mračnim ulicama otežano. Kao treći, ali ne i poslednji, problem istaknuto je loše stanje kolovoza i trotoara u ulicama. Tu je posebno istaknuto stanje ulice Dr Ružice Rip koja je posle izgradnje kanalizacione i gasovodne mreže ostala bukvalno preorana. Prilikom atmosferskih padavina dolazi do zadržavanja velike količine vode na kolovozu i dovodi se u pitanje kretanje vozila i pešaka pošto se ispod vode nalaze „krateri” od kojih su pojedini duboki i po 20 cm. Ulica je postala prometna, posebno izgradnjom njene leve strane te je i svako mimoilaženje vozila moguće samo ako se sa kolovoza siđe na „zelenu” površinu koja je davno prestala da bude zelena upravo prinuđenim silaskom vozila na nju.

Mesni odbor Mlake LSV se nada da će nadležni da preduzmu odgovarajuće poteze pre nego što neko od građana strada.