Kategorije

03.08.2011. 09:08

Podrška Somborskom letu za mlade

Mladi su ti koji bi učešćem u organizaciji Somborskog leta doprineli aktuelnosti i dinamici manifestacije. Potrebno im je dati prostor u kojem će preko cele godine moći da organizuju kulturna, edukativna i zabavna dešavanja.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine daje punu podršku projektu Somborsko leto za mlade, koje treći put za redom priređuju nevladine organizacije koje se bave mladima.

Kao i prethodnih godina, mladi su se udružili da zajedničkim snagama, uz minimalna sredstva, organizuju bogat kulturni i zabavni program za mlade koji ostaju preko leta u Somboru. Inicijativa je pokrenuta pošto mladi pokazuju veoma slabo interesovanje za manifestacije koje se organizuju od strane Gradske uprave, a za koje i oni, kao svi drugi Somborci, preko budžeta izdvajaju nemala sredstva.

Po našem mišljenju, trebalo bi napraviti opsežnu anketu ili sačiniti listu predloga mladih u vezi sa sadržajem Somborskog leta. Upravo su mladi ti koji bi svojim učešćem doprineli aktuelnosti i dinamici dešavanja letnjih dana u gradu, što je najveća slabost ovako koncipiranog Somborskog leta.

Takođe bismo podsetili da je somborski Dom omladine i dalje u nefunkcionalnom stanju, uprkos tome što je hrvatska „Lura” prilikom kupovine „Somboleda” izdvojila 100 hiljada evra za grad Sombor, od kojih je 70 hiljada namenjeno za rekonstrukciju Doma omladine, a preostalih 30 hiljada za popravke i izgradnju novih dečijih igrališta. Od tada je prošlo dosta godina, a Dom omladine i dalje ne koriste oni kojima je namenjen. Čak ni letnja bašta, u kojoj bi se mogao održati deo programa Leta za mlade nije u zavidnom stanju.

Ovim putem LSVO apeluje na nadležne da obezbede finansijska sredstva i privedu nameni Dom omladine, čime bi omogućili onima koji volonterski organizuju Somborsko leto za mlade da imaju prostor u kojem će preko cele godine moći da organizuju kulturna, edukativna i zabavna dešavanja za mlade.