Kategorije

30.09.2009. 13:37

Podrška radnicima "Graničara"

Apelujemo na gradsku upravu da izvrši pritisak na nadležne državne organe da se meštanima Gakova povrati imovinu koja im je oteta tajkunskom privatizacijom.

Gradski odbor LSV Sombor u potpunosti podržava napore meštana Gakova i radnika “Graničara” da povrate imovinu koju su stvarali decenijama, a koja im je “legalno” oteta, što je narušilo njihovu egzistenciju i dovelo u pitanje opstanak sela.

Nažalost, obistinilo se ono našta LSV ukazuje svo vreme svog postojanja. Na delu je pljačka imovine Vojvođana, koja dovodi do ovoga što danas viđamo na ulicama Sombora. Tajkunska privatizacija vojvođanskih poljoprivrednih kombinata, koji su predstavljali okosnicu života u Vojvodini, omogućena zakonima donetim bez pitanja Vojvođana, na kraju će dovesti do nestanka Vojvodine kakvu poznajemo. Krajnje je vreme da se ovome stane na put i da sami odlučujemo o svojoj sudbini, a ne da nam se ona kroji u Beogradu.

Gradski odbor LSV Sombor pozdravlja napore lokalne samouprave i radnika “Graničara” usmerenu ka, pre svega, ministarstvima i državnim agencijama, koje smatramo najodgovornijima za nastalo stanje i apelujemo na gradsku upravu da još energičnije izvrši pritisak na nadležne državne organe i insistira na utvrđivanje odgovornosti za ovakvu situaciju.