Kategorije

04.03.2009. 11:10

Organizovana poseta poljoprivrednih stručnjaka selima

Dr Maja Timotijević, Boban Orelj i dr Snežana Trivunović posetili dva seoska domaćinstva u Staparu i Bačkom Monoštoru i upoznali domaćine o podsticajnim merama Ministarstva poljoprivrede.

Poseta privatnoj mlekari "Gulmlek" u Staparu

U organizaciji Saveta za poljoprivredu GrO LSV Sombor, dr Maja Timotijević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, Boban Orelj, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu i dr Snežana Trivunović sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, posetili su 2. marta 2009. godine Stapar i Bački Monoštor. U Staparu su bili u privatnoj mlekari „Gulmlek“ vlasnika Milana Volića, gde se okupilo nekoliko proizvođača mleka, odnosno stočara. Isto tako je bilo i u Bačkom Monoštoru u gazdinstvu Stipana Periškića. Poljoprivredni proizvođači iz oba sela informisani su o podsticajnim merama Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za 2009. godinu. Vođeni su razgovori i o mogućnostima pomoći nadležnih ministarstava i pokrajinskog sekretarijata u proizvodnji mlečnih proizvoda, a naročito o plasmanu proizvoda za izvoz.

Ovakve posete državnih i pokrajinskih funkcionera, GrO LSV Sombor će uskoro organizovati na poljoprivrednim gazdinstvima u drugim naseljenim mestima.