Kategorije

13.10.2010. 11:42

Odlučno sprečiti napade na državu

Precizno identifikovati političke inspiratore i finansijere ekstremističkih i klerofašističkih grupa koje su organizovale nerede na beogradskim ulicama za vreme Parade ponosa i na utakmici reprezentacije u Đenovi.

Koliko još puta Beograd i drugi gradovi moraju da budu demolirani, koliko utakmica prekinuto i koliko ljudi mora da strada bi svima bilo jasno da te izgrede ne rade mladići revoltirani svojim materijalnim statusom i besperspektivnošću, bogobojazni vernici prepuni brige za otadžbinu, već dobro organizovane militantne grupe spremne na rušenje društvenog poretka?

U tom smislu, Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od države da odlučno reaguje, kao što je to učinila prilikom nereda povodom Parade ponosa, da precizno identifikuje organizatore, političke inspiratore i finansijere ovih ekstremističkih i klerofašističkih grupa i da zabrani delovanje svih ekstremno desničarskih organizacija i navijačkih grupa.

Od građana tražimo da pobede strah, da ne budu ravnodušni zbog toga što nisu direktno napadnuti i da na ove pojave ne gledaju s odobravanjem ili ih relativizuju, bez obzira na zastave i parole kojima ove grupe, zapravo, skrivaju suštinu svog delovanja. Za iskorenjivanje zla, koje je uzelo maha i u našoj sredini, neophodna je zajednička akcija države i građana.