Kategorije

05.08.2009. 10:12

Odgovor na optužbu advokata Sekulića

Optužiti Ligu za govor mržnje jednako neverovatno kao optužiti Crveni krst za ratne zločine, jer je Liga ta koja je često bila žrtva govora mržnje, a njeni članovi trpeli zastrašivanje i fizičko nasilje.

Bez namere da ulazimo u dalju polemiku, prinuđeni smo da odgovorimo na potpuno besmislenu optužbu da je “uopšte politika Nenada Čanka i Lige socijaldemokrata Vojvodine… govor mržnje” koju je izneo advokat Sekulić na konferenciji za štampu SRS, usput preteći odborniku Čabi Laslu Mereu postupkom javnog tužioca, proizvoljno i zlonamerno tumačeći Mereovo izlaganje na sednici Skupštine grada, uprkos tome što je Mere bio izričit da nije imao nameru da uvredi odbornike SRS.

Smatramo da je optužiti Ligu za govor mržnje jednako neverovatno kao optužiti Crveni krst za ratne zločine. Liga je ta koja je često bila žrtva govora mržnje, a njeni članovi trpeli zastrašivanje i fizičko nasilje. Paradoksalno je da optužba stiže od strane partije koja je, praktično, početkom devedesetih, instalirala govor mržnje u republički parlament, a od takvog nastupa ne odustaje ni danas. Prisetimo se samo, ne tako davnih, napada na pokojnog premijera Đinđića, bivšu ministarku Dulić Marković i dr.

Da paradoks bude potpun, optužbu za govor mržnje na račun Lige socijaldemokrata Vojvodine iznosi, vređanjem Palestine i njenih građana, bivši član stranke, svojevremeno isključen zbog kršenja Statuta.