Kategorije

30.11.2009. 10:10

Osnovan Mesni odbor u Bezdanu

Nedelju dana posle velike akcije povodom Dana zaštite životne sredine, članovi Mesnog odbora Bezdan organizovali novu akciju čišćenja Bajskog kanala.

Akcija čišćenja Bajskog kanala kod Bezdana

U Bezdanu je u subotu, 12. juna 2010. godine u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca „Štuka“ i Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Bezdana organizovana akcija čišćenja Bajskog kanala pod nazivom „Vojvodina naša kuća“.

Samo nedelju dana posle velike akcije povodom Dana zaštite životne sredine i akcije u kojoj su učestvovale mnoge nevladine organizacije, političke partije i građani, članovi USR „Štuka“ i Mesnog odbora LSV Bezdan, predvođeni Draganom Nenadovim, odbornikom u Skupštini grada Sombora i Stojanom Živkovićem, predsednikom Mesnog odbora LSV Bezdan, ponovo su izašli na teren. Iako su prilikom prethodne akcije postavljena dva bureta – kontejnera za otpad i očišćene obe obale kanala na potezu od mosta do proširenja, aktivisti ove dve organizacije su sakupili 6 velikih džakova otpada, pretežno PET, aluminijumske i staklene ambalaže, ali i ambalaže za mamce, delove ribolovačkog pribora i dr. Mnogi ribolovci koji su se zatekli na kanalu su pozdravili akciju, osudili nesavesne ribolovce, dok su neki sedeli u okruženju otpada i pravdali se kako otpad nisu oni ostavili.

Ovim putem apelujemo na sve ribolovce i ljubitelje prirode da posvete malo vremena zbrinjavanju otpada, kao i da opomenu druge ukoliko primete da se bahato ponašaju i ostavljaju smeće posle svog boravka u prirodi. Vojvodina je naša kuća i zaduženi smo da je ostavimo sledećim generacijama onakvu kakvu smo nasledili od prethodnih i da je unapredimo.