Kategorije

01.10.2010. 12:42

Očekujemo 6. oktobar X godina

Javni skup i projekcija filma povodom desetogodišnjice petooktobarskih promena, održavaju se 6. oktobra sa početkom u 18 sati na Trgu sv. Đorđa. Događaj zajednički organizuju Gradski odbor LDP Sombor i Gradski odbor LSV Sombor.

Letak "Očekujemo 6. oktobar X godina"

Manifestacija pod nazivom „Očekujemo 6. oktobar X godina“ u organizaciji gradskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i Liberalno-demokratske partije održava se u sredu, 6. oktobra na Trgu sv. Đorđa (plato ispred robne kuće), sa početkom u 18 sati.

Skup je predviđen za 6. oktobar, kako bi se ukazalo na procese koji su trebali da uslede nakon prevrata, a koji su do današnjeg dana izostali i simbolično se nazivaju „6. oktobar“. Namera je da se građani podsete na ciljeve i tadašnja očekivanja od novih vlasti, kao i šta jeste, a šta nije urađeno i zbog čega se danas slabije nadamo ostvarenju ciljeva koji su se tada činili kao da su na dohvat ruke. Od 17 sati se pušta muzika i kratki filmovi iz tog perioda, a od 18 sati govore svedoci i akteri petooktobarskih promena: Slobodan Jerković (DHSS), Nikola Pajić (SPO), Zoran Terzin (LSV) i narodni poslanik Zoran Ostojić (LDP). Nakon govora, oko 19 sati, biće prikazan film Predraga Bambića „Dan kada sam odlučio da ostanem“.

Letak "Očekujemo 6. oktobar X godina"

U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, manifestacija se održava u Velikoj sali Gradske kuće.