Kategorije

23.03.2016. 14:59

Obezbeđenje SPS fizički nasrnulo na poslanike LSV

Na vanrednoj konferenciji za medije, održanoj 23.03.2016. godine u 12 sati novinarima su se obratili kandidati za poslanike u Skupštinu AP Vojvodine sa teritorije grada Sombora.

Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je noćas oko 3.30 časova ujutru potpise i dokumentaciju za pokrajinske izbore. Naziv liste je NENAD ČANAK- LIGA SOCIJALDEMOKRATA VOJVODINEDIGNI GLAVU! Liga socijaldemokrata Vojvodine će 24. aprila da pobedi na izborima u Vojvodini! saopštio je Dragan Nenadov, predsednik Gradskog odbora LSV Sombor.

Nenadov je posebno istakao da je prilikom predaje liste kandidata za poslanike u Skupštinu AP Vojvodine privatno obezbeđenje Socijalističke partije Srbije jutros oko 3 sata fizički nasrnulo i sprečavalo poslanike i poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine da uđu u zgradu Skupštine AP Vojvodine.O nečuvenoj sramoti i nasilju postoji foto i video dokumentacija, a obaveštena je Pokrajinska izborna komisija i Policijska uprava Novi Sad. U znak protesta održana je konferencija za medije ispred ulaza u zgradu Skupštine AP Vojvodine, koju je držao predsednik LSV Nenad Čanak sa kandidatima i kandidatkinjama sa izborne liste rekao je Nenadov.

Ko plaća to privatno obezbeđenje?

Radnici od neisplaćenih plata, penzioneri od otetog dela penzije, prosvetni i zdravstveni radnici od umanjenog dela zarade, lokalne samouprave od sredstava neuplaćenih u buzžete zbog nesprovedene licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta, Somborske trudnice i porodilje od otete nadoknade, građani od prenaduvanih računa, poreskih i komunalnih nameta. Svi mi, građanke i građani Vojvodine, plaćamo batinaše da nas tuku, hapse i svakodnevno maltretiraju istakao je Zoran Terzin, član predsedništva LSV.

Zašto hoćemo da pobedimo

Liga socijaldemokrata Vojvodine hoće da preuzme odgovornost i napravi Pokrajinsku vladu, koja će biti spremna da se suprotstavi devastaciji i degradaciji Vojvodine. Liga socijaldemokrata Vojvodine nema potrebe da objašnjava svoje stavove, jer ih za 26 godina nije menjala. I kada smo kao manjinski partner učestvovalii u vlasti i kada smo bili opozicija. Uvek smo za Vojvodinu tražili više od svih. Na listi imamo preko 40% žena, potrudili smo se da na listi budu ravnomerno zastupljeni i mladi i stariji, pripadnici i pripadnice svih nacionalnih zajednica iz svih krajeva Vojvodine, stručnjaci iz različitih oblasti izjavila je Nataša Terbec, predsednica Foruma žena LSV.

Digni glavu Vojvodino!