Kategorije

21.10.2009. 11:34

Obeležena godišnjica oslobođenja Sombora

Polaganjem venca na Partizanskom groblju i cveća u Parku heroja LSVO odala počast palim borcima, uz podsećanje na zločine koje su fašisti činili u ne tako dalekoj prošlosti.

Polaganje venca na spomen obeležje palim borcima u NOB-u

Povodom 65. godišnjice oslobođenja grada Sombora od fašističkog okupatora Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine je položila venac na Partizanskom groblju, na spomen obeležje palim borcima u NOB-u 1941.-1944. godine. Takođe, LSVO je položila cveće u Parku Heroja na spomen obeležjima istaknutih somborskih učesnika NOB-a. Obeležavanjem ove godišnjice LSVO želi da oda počast palim borcima i podseti građane na strašna nedela koja je činio fašistički okupator u ne tako dalekoj prošlosti. Pošto se u dadašnje vreme pojavljuju neke nove fašističke organizacije, LSVO želi da skrene pažnju na njih i da poruči građanima da i svaka najmanja pojava fašizma nije zanemarujuća.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine će i ubuduće podsećati građane na zločine koje su učinili fašisti u istoriji jer se ti zločini ne smeju zaboraviti. Svojim delovanjem LSVO će se boriti da sadašnjica ne promeni istoriju, da u budućnosti fašisti ne postanu heroji, a borci protiv fašista zločinci.