Kategorije

08.08.2009. 10:16

Nismo remetilački faktor u Skupštini

Reagovanje na izveštavanje “Somborskih novina” sa sednice Skupštine grada o “verbalnom incidentu” odbornika Merea

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor dostavio je reagovanje na izveštaj sa poslednje sednice Skupštine grada, objavljen u prošlom broju “Somborskih novina”. U reagovanju se kaže:

“Obzirom da su ‘Somborske novine’ u broju 2875 od 31. 07. 2009. godine nepotpuno izvestile o ‘verbalnom incidentu’ na sednici Skupštine grada, radi preciznosti vam dostavljamo izvode iz stenograma sa XI sednice Skupštine grada.

Iz izvoda se vidi da je odbornik Kesejić prozvao odbornika Merea još u prvoj tački dnevnog reda, rečima da je ‘Srpska radikalna stranka prava demokratska stranka sa imperativom nacionalista, čime se ponosimo, gospodine Čaba’. U drugoj tački usledio je odgovor Merea da je ‘Liga socijaldemokrata Vojvodine ponosna na to što nisu nacionalisti… jer od nacionalizma do fašizma i ekstremizma samo jedan korak može biti’.

Iz članka u ‘Somborskim novinama’ se moglo zaključiti da je izlaganje odbornika Mere, ničim izazvano, dovelo do prekida sednice. Smatramo da je takav zaključak štetan za ugled odbornika Čabe Lasla Merea i Ligu socijaldemokrata Vojvodine i ne želimo da se u javnosti stvori slika o odborniku i stranci kao remetilačkom faktoru u Skupštini grada.

Nadalje, po našem mišljenju, predsednik Skupštine Nemanja Delić nije imao razloga da dozvoli besmislene i uvredljive reakcije odbornika SRS na račun Merea, a još manje da uputi izvinjenje odbornicima koji su se našli uvređenim Mereovim izlaganjem, pošto je Mere bio izričit: ‘Gospodo odbornici Srpske radikalne stranke, meni je žao ako ste vi mene krivo razumeli. Ja nijednoga momenta vas uvrediti nisam hteo… Vas spomenuo nisam. Na kraj pameti mi nije da vas spominjem. Sa vama sam u izuzetnim odnosima i mnogih prijatelja imam’”, piše u reagovanju Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.

“Somborske novine” br. 2876 od 07.08.2009.