Kategorije

08.10.2010. 13:15

Nezadovoljstvo učinjenim u proteklih 10 godina

Isečak iz članka „Somborskih novina” u kojem aktivni učesnici petooktobarskih događanja govore o očekivanjima od 5. oktobra 2000. i kako ga vide danas, deceniju kasnije.

Dragan Nenadov, LSV:

- S tačke gledišta studenta koji je pre deset godina provodio dane demonstrirajući na ulicama Sombora, Novog Sada i Beograda, očekujući pravednije društvo, dostojanstven život i prosperitetnu Vojvodinu, mogu da kažem da osećam jedno veliko nezadovoljstvo.

Danas imamo situaciju da su ljudi režima protiv kojeg smo se borili čvrsto zauzeli pozicije u institucijama, da zastareva postupak protiv Marka Miloševića, da imamo nestašice osnovnih životnih namirnica… Mnoga otvorena pitanja koja onemogućavaju napredak države, uključujući Kosovo i saradnju s Haškim tribunalom, nisu rešena. Građani su, s pravom, razočarani, osećaju se poraženo, ne veruju političarima na vlasti.

Ako smo deset godina izgubili, a sledećih deset nismo iskoristili šansu koja nam se pružila, gubitak sledećih deset, zbog generacija koje dolaze, ne možemo da dozvolimo.

„Somborske novine” br. 2937 od 08.10.2010.