Kategorije

24.05.2011. 09:47

Nekvalitetno izvedeni radovi na atarskom putu

Apelujemo na nadzorne organe da izvođačima radova nalože da sivački letnji put saniraju prema dokumentaciji projekta Mesne zajednice „Mlake” za koji je izdvojeno 1.400.000 dinara.

Atarski put u Gradini

Mesni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlake želi da skrene pažnju javnosti na nekvalitetno izvedene radove na atarskom putu „Sivački letnji put”, od Dida Hornjakovog salaša do asfaltnog puta u Gradini.

Za realizaciju projekta uređenja atarskog puta na pomenutoj lokaciji Mesna zajednica „Mlake” je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dobila sredstva u iznosu od milion dinara, dok je razlika od 400 hiljada dinara do pune cene radova obezbeđena iz Budžeta grada Sombora.

Uvidom u stanje atarskog puta nakon završetka radova, nameće se zaključak da su radovi izvedeni nekvalitetno, tj. da izvođači radova nisu ispunili ugovorene obaveze i da su utrošena sredstva mnogo manja od dobijenih za realizaciju projekta. Stoga opravdano postavljamo pitanje gde su završili naši novci?

Atarski put u Gradini

Na ovaj problem su nam ukazali žitelji salaškog naselja Gradina, kojima je ovaj put od izuzetnog značaja. Naime, veliki deo njihovih oranica se nalazi kraj ovog puta i putovanje do centra grada im se skraćuje na pola.

Zbog svega toga, Mesni odbor LSV Mlake apeluje na nadzorne organe da izvođačima radova nalože da atarski put koji je predmet ovog projekta saniraju prema projektnoj dokumentaciji.