Kategorije

26.03.2014. 12:06

Ne bežimo od pokrajinskih izbora

Analizu izbornih rezultata i dalje delovanje LSV u republičkom i pokrajinskom parlamentu izložili su na konverenciji za novinare Dragan Nenadov i Zoran Terzin.

Dragan Nenadov i Zoran Terzin

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor zahvalio je svim građankama i građanima Sombora, koji su na izborima podržali listu na kojoj su se nalazili i kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine. Dragan Nenadov, predsednik Gradskog odbora LSV Sombor, rekao je na konferenciji za novinare održanoj u sredu, 19. marta, da će ta stranka imati 6 poslanika u novom sazivu Skupštine Srbije, tri muškarca i tri žene.

- Izlaznost koja je bila oko 50 procenata nam govori da su građani nezainteresovani za izbore, a sa druge strane možemo da konstatujemo da je veliki broj naših sugrađana napustio grad Sombor, odnosno da su na privremenom radu u inostranstvu. Imamo i veliki broj studenata koji se nije vratio na glasanje u grad. Liga socijaldemokrata Vojvodine neće davati bezuslovnu podršku nijednoj političkoj partiji ili opciji, nego će podržavati sve projekte i programe koji će obezbediti bolji standard života građanki i građana, kako Sombora, tako i Vojvodine i Srbije – rekao je Nenadov.

Potpredsednik Gradskog odbora LSV Sombor, Zoran Terzin, kazao je da aktuelni rezultati parlamentarnih izbora otvaraju i pitanje vanrednih pokrajinskih izbora.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine ne beži od te mogućnosti, ali neće insistirati na tome pre razgovora sa koalicionim partnerima na pokrajinskom nivou. Ovih dana ponovo vidimo od Demokratske stranke da izlazi sa nekim inicijativama, a da nas pre toga nisu konsultovali – reči su Terzina.

Zoran Terzin podvukao je da je na ovim parlamentarnim izborima potvrđena dosledna politika Lige socijaldemokrata Vojvodine vođena u prethodnih bezmalo četvrt veka. Prema njegovim rečima, LSV će u republičkom parlamentu braniti interese Vojvodine i inicirati promenu Ustava i izbornog zakona.

„Somborske novine” br. 3117 od 21.03.2014.