Kategorije

30.03.2016. 16:33

Našim preduzetnicima i paorima iste subvencije kao i strancima

Kompanije, firme, preduzetnici i poljoprivrednici u našoj zemlji moraju imati jednako pravo na subvencije i stimulacije kao i stranci.

Nenad Đulinac

Gradu Somboru, Autonomnoj pokrajini Vojvodini i čitavoj Republici Srbiji je potrebno privlačenje stranog kapitala, ali to ne znači da naši građani u odnosu na strance smeju biti građani drugog reda rekao je na konferenciji za medije Nenad Đulinac, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Sombor.

Uvereni smo da su naši preduzetnici i poljoprivrednici jednako sposobni da uz pogodnosti kakve se daju strancima, zaposle naše sugrađanke i sugrađane i omoguće razvoj Sombora. Izuzetno je važno što na taj način kapital ostaje ovde u našoj zemlji, umesto da stranci ovde koriste pogodnosti, a zaradu izvlače na strane račune. Dajući stimulacije samo strancima stimulišemo velike svetske korporacije koje porez i dobit plaćaju u svojim matičnim zemljama, ili u poreskim rajevima, a naš budžet od toga nema ništa.

Neophodno je subvencionisati našu privredu i poljoprivredu, kako bi postale konkurentne na globalnom tržištu, a samim tim stimulisati izvoz i smanjiti trgovinski deficit istakao je Đulinac.