Kategorije

29.09.2012. 13:18

Narodna kuhinja ponovo od oktobra

Odbornici Zoran Terzin i Nataša Terbec na konferenciji za novinare najavili otvaranje Narodne kuhinje i prijem građana u stranačkim prostorijama, u okviru odborničkog dana, svakog prvog petka u mesecu.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor na konferenciji za novinare održanoj u utorak, 25. septembra, obavestio je građane da će Narodna kuhinja u Somboru ponovo početi sa radom od oktobra, nakon što se prikupe sva potrebna dokumenta korisnika. Prema rečima Nataše Terbec, odbornice LSV u Skupštini grada, trenutno su obezbeđena sredstva za 500 toplih obroka koji će distribuirati Crveni krst Sombor. Takođe će po selima do kraja godine biti podeljeno 500 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

- U ovom momentu u Somboru zvanično ima oko 5.000 socijalno ugroženih lica. Brojka deluje zastrašujuće, a znamo da dolazi zima i za očekivati je mnogo veći broj korisnika socijalne zaštite. Odbornici LSV zajedno sa našim većnikom Draganom Nenadovim, koji je zadužen za socijalna pitanja, zalažemo se da Narodna kuhinja radi i da na taj način donekle ublažimo ove socijalne i životne probleme – rekla je Nataša Terbec i dodala da informacije o ispunjavanju uslova za dobijanje toplih obroka svi zainteresovani mogu da dobiju u Centru za socijalni rad ili Crvenom krstu.

Zoran Terzin, šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine, rekao je da LSV podržava radnike somborske uljare „Sunce” u borbi za ostvarivanjem njihovih prava.

- Činjenica je da se sirovine ne otkupljuju i nema nagoveštaja da će se nastaviti proizvodnja u pogonima uljare. Verovatno će proces otpuštanja radnika biti nastavljen, a to je onda samo veći broj nezaposlenih i socijalno ugroženih porodica. Mi smo ponudili opciju da sadašnji vlasnik proda imovinu nekome iz iste branše ko je spreman da nastavi proizvodnju – izjavio je Terzin.

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine odlučila je da svakog prvog petka u mesecu organizuje otvoreni odbornički dan. Vrata kancelarije broj 8 u Gradskoj kući biće otvorena za sve građane, bez obzira na to da li pripadaju nekoj političkoj opciji ili ne, a odbornici LSV spremni su da probleme građana iznesu za skupštinskom govornicom.

„Somborske novine” br. 3040 od 28.09.2012.