Kategorije

28.06.2013. 09:26

LSV u Somboru napušta vlast i prelazi u opoziciju

Nemamo nameru da budemo samo neko ko dodaje većinu lokalnoj vlasti, bez mogućnosti da svoje ideje pretvorimo u realnost.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da bude samo neko ko dodaje većinu lokalnoj vlasti. Svojim radom i principijelnim stavovima na prošlim izborima smo više nego udvostručili broj osvojenih glasova.

Tim biračima, ali i svim drugim građankama i građanima Sombora dugujemo rezultate i aktivniji rad na stvaranju uslova za bolji život u našem gradu.

U vladajuću koaliciju smo ušli da bi svoje ideje pretvorili u realnost, da bi preuzeli odgovornost i nešto menjali, a ne ćutke podržavali da sve ostane kako je i bilo.
Nismo osvojili mandate da bi bili nemi posmatrači, podizači ruku i pokriće za nešto što radi ili ne radi gradonačelnik ili predsednik Skupštine grada, bez prilike da učestvujemo, predložimo ili kritikujemo.

Umesto otvaranja novih radnih mesta, privlačenja stranih investitora i omogućavanja ostanka mladih i obrazovanih ljudi, Sombor je i dalje suočen sa gašenjem postojećih radnih mesta, štrajkovima, sve dužim redovima pred narodnom kuhinjom I gomilom komunalnih problema.

Nas ne interesuju vlast po svaku cenu i funkcije radi funkcija.

Kada predlozi, sugestije i kritike nisu mogli da dopru do gradonačelnika Nemanje Delića i predsednika Skupštine grada Siniše Lazića unutar koalicije, biće u prilici da ih čuju od naših odbornika u gradskoj skupštini i na sve druge načine.

LSV u Somboru će ubuduće delovati kao opozicija.

Članovi i članice Lige socijaldemokrata Vojvodine su oduvek bili principijelni. Bolje biti časna opozicija, nego ostati u vlasti i biti nemi saučesnik.