Kategorije

10.08.2011. 13:04

Ligaši prokopali šančeve

Aktivisti prokopali kanale za atmosfersku vodu na uglu ulica Avgusta Šenoe i Jovana Popovića i privremeno sanirali problem izlivanja vode u okolna dvorišta.

Akcija prokopavanja šančeva u Staroj Selenči

Članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, predvođeni Dejanom Pejićem i Ištvanom Serenčešem, organizovali su se i, na molbu njihovog komšije Bele Baraševića, prokopali kanale za atmosfersku vodu na uglu ulica Avgusta Šenoe i Jovana Popovića u Staroj Selenči.

Problem odvođenja atmosferskih voda na uglu pomenutih ulica prisutan je već nekoliko godina, od kad je u tom kraju izrađena kanalizacija i kada je većina šančeva zatrpana. Naime, prilikom svake veće kiše sva voda iz ovih ulica se sliva u dvorište porodične kuće Baraševića, iako ispred kuće postoji kanal za odvođenje atmosferske vode. Obraćanje Mesnoj zajednici „Stara Selenča” i „Vodokanalu” nije urodilo plodom.

Ovom akcijom je samo saniran problem do sledećih obilnijih padavina. S obzirom da se sa sličnim problemima susreću i drugi delovi mesne zajednice, Mesni odbor LSV Stara Selenča apeluje na nadležne da se angažuju na rešavanju ovog i sličnih problema na teritoriji grada Sombora. Podzemne i atmosferske vode prete da ugroze stambene objekte naših komšija, a, samim tim, i njihove živote.