Kategorije

29.06.2009. 13:11

Letnji kamp Omladine LSV

U Kampu Crvenog krsta tridesetak omladinaca dobilo priliku da se upozna sa funkcionisanjem stranke kroz radionice i razgovore sa visokim funkcionerima stranke.

Učesnici Letnjeg kampa LSVO sa Nenadom Čankom

Od 25. do 28. juna u Bačkom Monoštoru organizovan je prvi Letnji kamp Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Tokom tri dana tridesetak omladinaca iz sedam odbora LSV – Novog Sada, Sombora, Zrenjanina, Kikinde, Srbobrana, Pančeva i Subotice, imalo je prilike da se upozna sa funkcionisanjem stranke, ali i da kroz međusobno upoznavanje ojača organizaciju Omladine LSV i dogovore se o njenom budućem radu.

Kako je naveo generalni sekretar Omladine LSV Kolja Kočiš, kamp bi trebalo da postane tradicionalan, a njegovi polaznici su mahom noviji članovi LSV koji bi na taj način trebalo da se bliže upoznaju sa delovanjem Lige socijaldemokrata Vojvodine. Kamp je koncipiran tako da se tokom dana organizuju različite radionice, a popodne i predveče druženja sa funkcionerima LSV.

– Tokom ovih nekoliko dana omladinke i omladinci su se upoznali sa Statutom i Programom stranke, kao i sa njenim uređenjem. To bi trebalo da ovim mladim ljudima olakša da se pronađu u nekoj od oblasti u kojima partija deluje, te da joj na taj način daju svoj puni doprinos – istakao je Kočiš. Pored radionica, učesnici kampa imali su mogućnost da se upoznaju i porazgovaraju sa visokim funkcionerima LSV. Tako su ih 25. juna posetili predsednici skupština Zrenjanina i Bele Crkve Aleksandar Marton i Sandra Ristić.

U petak, 26. juna, omladinci su imali prilike da razgovaraju sa državnim sekretarom u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Markom Karadžićem, predsednikom Skupštine grada Novog Sada Aleksandrom Jovanovićem i zamenikom predsednika i narodnim poslanikom LSV Bojanom Kostrtešom. Poslednjeg dana kampa omladince su posetili narodna poslanica Aleksandra Jerkov, potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine, Dušan Jakovljev i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Funkcioneri su sa omladincima razgovarali o svom angažovanju u politici i počecima svojih političkih karijera. Takođe, svaki od njih je govorio i o svojoj funkciji, odnosno šta sve podrazumeva radno mesto na kom se trenutno nalaze. Svi oni su omladincima napomenuli da je obrazovanje izuzetno važno, te da svaki političar treba da bude prvo profesionalno ostvaren i priznat u svojoj sredini, kako bi kvalitetno i uspešno mogao da pomogne ljudima oko sebe, svom gradu, pokrajini i državi.