Kategorije

12.04.2011. 13:47

Jednom registrovati traktore, a ne svake godine

Romina Bilić najavila početak kampanje za trajnu registraciju poljoprivrednih mašina, u okviru koje će se prikupljati potpisi podrške u više od 200 vojvođanskih mesta.

Stop godišnjoj registraciji traktora

Liga socijaldemokrata Vojvodine će tražiti da Vlada Republike Srbije hitno promeni svoju odluku i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.

„U uslovima teške ekonomske krize, kada su subvencije za poljoprivrednu proizvodnju nedovoljne, a repromaterijal poskupeo za 30% u odnosu na prethodnu godinu, novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, uvedena je obaveza redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina” – započela je svoje izlaganje Romina Bilić, portparolka Gradske organizacije LSV Sombor na konferenciji za novinare održanoj povodom početka kampanje za trajnu registraciju poljoprivrednih mašina.

„Traktor je domaćinstvu oruđe za rad, za razliku od automobila koji je, u neku ruku, luksuz. Ako cena registracije automobila zavisi od zapremine motora – kubikaže, nije logično da se po istom principu registruje traktor ili bilo koja poljoprivredna mašina” – nastavila je Bilić i dodala da je važno da ostane obaveza redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao što je i bilo do nedavno, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima vozača traktora i ostalih učesnika u saobraćaju.

„Zato je predlog da se radi redovan godišnji tehnički pregled, a registracija samo prvi put” – zaključila je Romina Bilić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih nekoliko dana pokrenuti akcije u više od 200 vojvođanskih mesta i od građana tražiti podršku za ovaj zahtev. Na teritoriji grada Sombora, potpise ćemo prikupljati u Bačkom Monoštoru, Bezdanu, Čonoplji, Staparu, Svetozaru Miletiću, kao i u gradu Somboru i prigradskim naseljima.