Kategorije

09.04.2012. 17:16

Imenovati krivce za požar u centru

Reakcija Dragana Nenadova u „Somborskim novinama” povodom požara u kome je uništena zgrada Tržnog centra „Bazar”.

LSV Sombor poziva sve nadležne službe da hitno ispitaju sve činjenice oko infrastrukturnih problema prilikom nedavnog požara u centru Sombora kada je izgorela zgrada Tržnog centra „Bazar”, i da se imenuju odgovorni za učinjene propuste – kaže za naš list predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor Dragan Nenadov. On dodaje i da Liga neće dopustiti da se odgovorni ne imenuju, a učinjene greške ne otklone u najkraćem roku.

- Moramo se svi osećati bezbedno u svom gradu zato što živimo ovde – smatra Nenadov. On kaže i da je požar u strogom gradskom jezgru, u skučenom pijačnom prostoru, nova opomena na postojanje problema po pitanju javne sigurnosti.

- Činjenica da je vatrogascima pristup vodovodnoj i hidrantskoj mreži bio nemoguć ne sme se sakriti i prepustiti zaboravu. Za nekvalitetne i mimo propisanih zakona izvedene radove na infrastrukturi neko mora odgovarati. Naročito ako se zna da je nedavo završena rekonstrukcija pijačnog prostora i glavne somborske ulice građane Sombora koštala više stotina miliona dinara – kaže predsednik somborske Lige.

On je ocenio i da sveprisutna aljkavost znatno utiče i na bezbednost građana Sombora.

- Pritisnuti svakodnevnom borbom za preživljavanje, postajemo svesni opasnosti koje nas okružuju tek kada se nezgode ili nesreće dogode. A događaju se sve češće i sa težim posledicama – upozorio je Nenadov. On takođe kaže da je prava sreća da niko u požaru u zgradi „Bazara“ nije poginuo i da je samo spretnošću somborskih i apatinskih vatrogasaca sprečeno da se požar proširi na okolne zgrade.

„Somborske novine” br. 3015 od 06.04.2012.