Kategorije

17.08.2011. 11:05

Igrališta prazna, nema zastava

Što pre popraviti i vratiti uklonjene sprave na dečija igrališta i zastave na jarbole ispred Županije.

Igralište u ulici Juhas Šandora

Prošlo je skoro godinu dana otkada su sa jednog broja dečijih igrališta u gradu uklonjene ljuljaške, klackalice, tobogani, vrteške i druge sprave na kojima su se deca igrala. Tom prilikom je Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila odnošenje oštećenih i nebezbednih sprava na remont, jer je postojala opasnost da ugroze bezbednost dece. Međutim, danas moramo da apelujemo na nadležne, a pre svega mislimo na Direkciju za izgradnju grada i JKP „Čistoća” da ulože veće napore i dečija igrališta privedu nameni. Deca nemaju gde i čime da se igraju, jer su igrališta izgubila namenu i postala prazni placevi, neretko zarasli u korov.

Ovim putem, a vezano za ažurnost nadležnih, moramo da reagujemo i na skidanje zastava AP Vojvodine i grada Sombora s jarbola ispred Županije. Od skupštinskih organa smo dobili odgovor da su zastave skinute zbog oštećenja nosača i da su nosači odneti na popravku u „Čistoću”. Pošto su jarboli postavljeni pre 2 meseca, pitamo da li su jarboli kvalitetno izrađeni, da li postoji garancija za njih i da li treba da ih popravi dobavljač ili neko drugi?

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava određenu rezervu u vezi sa vraćanjem zastava na jarbole. Dragan Nenadov, odbornik u Skupštini grada, svojevremeno je postavio odborničko pitanje povodom nestanka zastave Vojvodine iz skupštinske sale i do danas nije dobio odgovor, niti je zastava vraćena. Sa druge strane, postoji problem ažurnosti onih kojima je posao popravke nosača zastava poveren, jer su isti zaduženi za remont sprava na igralištima.