Kategorije

18.07.2011. 12:15

Hiljadu vojvođanskih zastava u Subotici

U svim većim vojvođanskim gradovima obeležena 21 godina stranke. Na centralnoj proslavi u Subotici hiljadu ligaša sa zastavama Vojvodine.

1000 zastava u Subotici

U četvrtak, 14. jula, Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je, nizom proslava u svim većim vojvođanskim gradovima, 21 godinu postojanja. U Somboru je rođendan proslavljen na opštinskom bungalovu, uz prisustvo brojnih članova, simpatizera i prijatelja stranke.

Centralna manifestacija obeležavanja Dana Lige, skup hiljadu ligaša i ligašica iz svih opštinskih i gradskih odbora stranke, održana je dan kasnije u Subotici. Aktivisti, među kojima i njih 50 iz Sombora, prošetali su subotičkim ulicama noseći zastave AP Vojvodine u rukama i pozdravljajući okupljene građane.

Nenad Čanak u Subotici

Kolona, koju su predvodili omladinci sa ogromnom vojvođanskom zastavom, kao i zastavama grada Subotice, Republike Srbije i Evropske Unije, zaustavila se ispred Gradske kuće, gde je skup pozdravio predsednik LSV Nenad Čanak rekavši da smo mi ligaši 21 godinu bili dosledni, 21 godinu smo se borili za ono za šta smo se dogovorili da se borimo, da se nismo osvrtali na to ko je koje vere, ko je koje nacije i da nismo dozvolili da nas ludilo koje nas je plavilo uđe među nas, niti ćemo to ikada dozvoliti.

Proslava je završena onako kako priliči rođendanskoj zabavi: koncertom i velikim vatrometom na Paliću.