Kategorije

23.03.2016. 10:35

Grad oštećen za pola milijarde dinara

Liga socijaldemokrata Vojvodine održala je konferenciju za novinare nakon odbijanja predloga za hitno sazivanje vanrednog zasedanja skupštine grada sa temom razrešenja situacije oko zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta i hapšenja građana Sombora.

Kako je predočio Dragan Nenadov, na sastanku šefova odborničkih grupa, odbijen je ovaj predlog i najavljena redovno zasedanje koje bi se u jednoj tački dnevnog reda bavilo ovim pitanjima. Po njegovim rečima, LSV-u je predočeno da će vanredno zasedanje biti organizovano samo u slučaju da prikupe potpise 21. odbornika.

Predsednik somborskog odbora LSV je rekao da je preporukom Vlade Srbije situacije pretvorena u „divlji zapad”. – Sistem naplate naknade u suprotnosti je sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu. Grad će biti oštećen za dve trećine sredstava – rekao je Dragan Nenadov, pozivajući odgovorne da ovu odluku „stave van snage”.

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine, Zoran Terzin, je ponovio da njihovi zahtevi nisu deo izborne kampanje i da je namera LSV da priču „istera do kraja”. On je predočio da su protiv zasivanja vanredne sednice bili SNS, SPS i SPO, te da je na konsultacijama bilo reči o vanrednoj sednici koja bi bila zatvorena za javnost. Po njegovim rečima budžet grada je, zbog izostanka licitacionog postupka, u poslednje dve godine, izgubio 500 miliona dinara, a moguće je, ukoliko do kraja marta ne bude usvojen plan i program korišćenja poljoprivrednog zemljišta, bude uskraćen i za transferna sredstva iz republičkog budžeta. Terzin je na konferenciji upitao kako je moguće da poljočuvarska služba nema zapisnike o poslednjoj podeli 12.000 hektara državnih oranica.

Portal “soinfo.org”