Kategorije

15.03.2011. 08:19

Dragan Nenadov novi predsednik

Skupština Gradske organizacije LSV Sombor mandat predsednika poverila Draganu Nenadovu, dok je za potpredsednika izabran Zoran Terzin.

Dragan Nenadov

Dragan Nenadov je predsednik, a Zoran Terzin potpredsednik Gradske organizacije LSV Sombor, odlučeno je na XI redovnoj godišnjoj izbornoj skupštini, održanoj u petak, 11. marta 2011. godine, u Velikoj sali Gradske kuće. Zasedanju su, pored delegata, prisustvovali: narodni poslanik i član Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Radovan Radovanović, koordinator Regionalnog odbora Zoran Bošković, kao i drugi funkcioneri i članovi stranke.

Prilikom svog obraćanja, Dragan Nenadov je, uz poziva članstvu za jedinstveno delovanje i što veći pojedinačni doprinos svakog člana u cilju ostvarenja izbornog rezultata dostojnog imena Lige socijaldemokrata Vojvodine na predstojećim izborima, poseban osvrt posvetio načinu afirmacije programa stranke:

„Svesni činjenice da teška ekonomska i politička situacija u državi kod građana izaziva odbojnost prema političkom angažovanju, mora nas dodatno motivisati za sprovođenje akcija sa ciljem upoznavanja građana Sombora sa ekonomskim programom LSV i rešenjima koja omogućuju bolje uslove za život i rad. Putem neposrednog kontakta sa sugrađanima nastojaćemo da prevaziđemo lošu međusobnu komunikaciju stanovništva i lokalne samouprave, i da, iako se ne smatramo odgovornim za to, prenesemo živu reč običnih ljudi za skupštinsku govornicu, koliko je to u ovom momentu u našoj moći”.

Zoran Terzin je u pozdravnom govoru stavio akcenat na pripremu članstva, simpatizera i glasača Lige za izbore na svim nivoima i dodao da egzistencijalna ugroženost naših sugrađana, pred članstvo stavlja obavezu svakodnevnog angažovanja na traženju mogućih rešenja za ublažavanje posledica ekonomske krize.

„Ne smemo dopustiti, iako nismo značajnije zastupljeni u lokalnom parlamentu, da građani budu prepušteni sami sebi, bez nade da neko ima volju, znanje i htenje da im pomogne. Način i oblik pomoći ne sme biti u svrhu dnevno-političkog marketinga, već iskren, ljudski i u skladu sa socijaldemokratskom orijentacijom stranke. Upoznavanjem građana sa političko-ekonomskim programom stranke, nastojaćemo da svakom stanovniku grada Sombora stavimo do znanja da nisu svi isti, da smo mi, članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, odgovorni za javno izrečenu reč i istrajni u svojim nastojanjima za izgradnju boljeg i pravednijeg društva” – zaključio je Terzin.

Skupština je, takođe, potvrdila sastav novog Gradskog odbora, kojeg, pored predsednika i potpredsednika Gradske organizacije, sačinjavaju predstavnici mesnih organizacija, Foruma žena i Omladine LSV.