Kategorije

17.07.2013. 11:09

Dosledno, 23 godine

Svečanom sednicom Glavnog odbora i koktelom u Subotici obeležena 23. godišnjica od osnivanja LSV.

Svečanom sednicom Glavnog odbora 14. jula u Subotici, Liga socijaldemokrata Vojvodine je obeležila 23 godine od svog osnivanja. Sve ove godine bili smo i ostali dosledni u onome što govorimo i činimo u borbi za punu i suštinsku autonomiju Vojvodine, bolji život građana i Srbiju na evropskom putu. Ligaša nema u korupcionaškim aferama, a stranke i pojedinci koji su nas optuživali da smo izdajnici i tome slično, danas citiraju i sprovode delove našeg programa.

Nenad Čanak je u svom obraćanju skupu upozorio da centralne vlasti sada već nemaju nikakvog osećanja za postojanje Vojvodine, te da su dugovi prema Vojvodini došli na preko 100 milijardi dinara, odnosno do iznosa koji je bezmalo dva budžeta AP Vojvodine.

– Vidljiva je tendencija ukidanja vojvođanskih institucija, kao što je vidljiva tendencija da se institucije koriste u privatne svrhe pojedinaca iz vrha pokrajinske vlasti. Upravo zbog toga, Liga socijaldemokrata Vojvodine će još više intenzivirati svoje delovanje i ići za tim da krene u ofanzivu – istakao je Čanak.

Nakon sednice Glavnog odbora, upriličen je rođendanski koktel kojem su prisustvovali predstavnici političkih stranaka iz zemlje i regiona, predstavnici diplomatskog kora i drugi istaknuti gosti.