Kategorije

07.03.2014. 15:04

Dan žena – podsetnik na razlike

Zbog očiglednih razlika koje postoje, još uvek nemamo razloga za slavlje Dana žena. Zalažemo za nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku diskriminacije i nasilja nad ženama.

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležava Međunarodni dan žena kao podsetnik na očigledne razlike koje postoje. Zbog toga još uvek nemamo razloga za slavlje.

Zalažemo za nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku diskriminacije i nasilja nad ženama. Jedino tako ubicama neće biti smanjivane kazne ili poništavane presude, a porodice žrtava neće morati pravdu tražiti protestima ispred sudova. Političke institucije moraju imati sluha za žrtve nasilja i zastupati žene, kao što žene moraju biti uključene u sve procese donošenja odluka.

Takođe, moraju se prevazići razlike u primanjima i obezbediti ravnomeran profesionalni i porodični život, kako za muškarce tako i za žene.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se bori za veću i glasniju ulogu žena, više prava i poštovanje potreba. Zahvaljujući Ligi socijaldemokrata Vojvodine, u Zakon o izboru narodnih poslanika je unet amandman o garantovanih 30% manje zastupljenog pola. Zalagaćemo se da novi saziv parlamenta radi na tome da najmanje ovaj procenat žena bude i u izvršnim organima, kao i drugim nivoima javnog i političkog života.

Poruka sugrađankama je da glasaju za one koji su slušali potrebe žena i radili sa njima, tako da sve izabrane poslanice u Narodnoj skupštini nakon 16. marta zaista budu predstavnice svih žena!

Nenad Čanak u Somboru

U okviru predizborne kampanje, u nedelju, 9. marta, Nenad Čanak gostuje u Somboru na koalicionoj konvenciji koja će biti održana u Velikoj sali Gradske kuće, sa početkom u 19 sati. Na konvenciji će, između ostalih, govoriti Janko Veselinović (NDS), Marta Horvat-Odri (DZVM) i Olena Papuga (Zajedno za Vojvodinu).