Kategorije

16.03.2016. 15:18

Čanak na čelu liste ZA BOLJU SRBIJU - SDS-LDP-LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine na republičkim izborima nastupa u okviru koalicije SDS, LDP, LSV, a prvi na našoj zajedničkoj listi je Nenad Čanak.

Dragan Nenadov

Želja nam je da u Narodnoj skupštini Republike Srbije svoje mesto ima leva, nadnacionalna, građanska, antinacionalistička opcija kao što je lista SDS-LDP-LSV.

Poznato je da Liga socijaldemokrata Vojvodine nema isto mišljenje, o tome kako treba da izgleda položaj Vojvodine u Srbiji, sa Borisom Tadićem i Čedomirom Jovanovićem, ali imamo isti vrednosni set kada je u pitanju kako treba da izgleda pristojna i uređena Srbija.

Mi se nismo ujedinili sa LDP i SDS, nego smo samo sklopili izborni savez da bismo zajedno uradili ono što moramo. Ono gde se ne razlikujemo mnogo. Liga nije ni za slovo promenila svoj program, ni politiku.

Na republičkom nivou tražimo saveznike za ulazak u Narodnu skupštinu Republike Srbije, znajući da se u njoj rešavaju mnoga pitanja značajna za Vojvodinu, poput donošenja novog ustava, definisanja nadležnosti Vojvodine i donošenja godinama čekanog Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine. Neophodno je da Liga ima svoj poslanički klub u Narodnoj skupštini Republike Srbije da bismo sve ovo mogli da realizujemo i da bi se u njoj čuo glas Vojvodine.

Na pokrajinske izbore, kao i do sada, Liga ide sama, jer su svi naši prioriteti i sva naša zalaganja vezani za Vojvodinu.

Na izbore za Odbornike u Skupštini grada Sombora Liga takođe izlazi samostalno jer se ne želimo sakrivati iza ničijih leđa, a u prethodnom periodu smo pokazali da umemo da vodimo resore za koje preuzmemo odgovornost. Na lokalnim izborima lista Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak će se nalaziti na mestu broj 7 na glasačkom listiću, rekao je za medije Dragan Nenadov, predsednik Gradskog odbora LSV Sombor.