Kategorije

25.10.2011. 12:57

Čanak i Marton u Somboru

Predsednik i potpredsednik LSV govorili o aktuelnoj političkoj situaciji, uz podsećanje na bolju prošlost i na one koji su odgovorni za stanje u koje su nas doveli.

Nenad Čanak i Aleksandar Marton u Somboru

U okviru predizbornih foruma, susreta aktivista sa funkcionerima stranke, u Somboru su 24. oktobra gostovali Nenad Čanak i Aleksandar Marton, predsednik i potpredsednik LSV. Pred punom Velikom salom Gradske kuće, učesnici foruma su govorili o aktuelnoj političkoj situaciji, uz podsećanje na bolju prošlost i na one koji su odgovorni za stanje u koje su nas doveli.

„Ukrali su nam ne samo materijalno, nego decenije života” – rekao je Čanak, naglašavajući da to ne smemo da zaboravimo, te da su ligaši ti koji imaju odgovornost da čuvaju i vode ideju Vojvodine i da se za ideju bore isključivo istinom, kao i u proteklih 20 godina.

Marton je podsetio na činjenicu da je u Somboru nekada prosečna plata bila 40% iznad državnog proseka i veća od prosečne plate u Beogradu, dok je danas daleko ispod.

Nakon izlaganja, gosti su odgovarali na pitanja aktivista vezana za predstojeće izbore i primenu Zakona o restituciji. Razgovor je nastavljen na koktelu, a Nenad Čanak je održao konferenciju za lokalne medije i dao intervju za RTV „Sreće”. Za 3. novembar je zakazano gostovanje predsednika LSV na toj televiziji.