Kategorije

20.07.2011. 10:08

Bosonogi somborski obućari

Ne možemo da se pridružimo jeftinim kurtoaznim izjavama po pitanju podrške radnicima „Borelija”, insistiraćemo na razjašnjenju problema grejanja nakon preseljenja gradske toplane na novu lokaciju.

Plansku medijsku tišinu tihog odumiranja somborskog „Borelija” tek ponekad prekinu njegovi zaposleni. Izmoreni višegodišnjom borbom sa krupnobiznisnim vetrenjačama, somborski obućari polako ali sigurno gube bitku. Njihovi vapaji bez odjeka nestaju rasplinuti kilometrima pre Beograda. Ponašajući se gore i od narodne poslovice: „daleko od očiju, daleko od srca”, beogradski vlastodršci aktivno učestvuju u rasprodaji preostale imovine ravangradskih obućara.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor ne može da se pridruži jeftinim kurtoaznim izjavama drugih političkih partija po pitanju podrške radnicima „Borelija”. Ne može i neće, jer je znatan broj tih političkih stranaka svojim činjenjem i svesnim nečinjenjem doprineo sadašnjem teškom položaju zaposlenih u somborskoj fabrici obuće.

Somborski ligaši će preko svojih republičkih i pokrajinskih poslanika tražiti odgovor na pitanje kome je, imenom i prezimenom, u interesu propast fabrike obuće „Boreli“, fabrike koja u jeku ekonomskih nedaća ima kvalitetnu i izvozno orijentisanu proizvodnju. Takođe, preko svog odbornika u gradskom parlamentu Sombora, insistiraće na razjašnjenju problema budućeg grejanja „Borelija” nakon preseljenja gradske toplane na novu lokaciju.

Znamo da će naša pitanja naići na zidine ćutanja, kao što i oni znaju da smo za 21 godinu javnog rada srušili mnoge zidove i interesne tvrđave zarad istine i ljudskog dostojanstva.