Kategorije

05.06.2009. 14:37

Bez pravih argumenata za smenu Štrpca

Sa konferencije za štampu predsednika Gradske organizacije Čabe Merea povodom neosnovanih napada odborničke grupe SRS na načelnika Odeljenja za opštu upravu Zvonimira Štrpca

Čaba Laslo Mere

Povodom inicijative odborničke grupe Srpske radikalne stranke za smenu načelnika Odeljenja za opštu upravu Zvonimira Štrpca, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor u utorak, 2. juna, održao je konferenciju za novinare. Čaba Laslo Mere, predsednik Gradskog odbora LSV, rekao je da je na poslednjoj sednici Skupštine izrečeno niz neistina zbog kojih je ta stranka morala da reaguje.

- Kao prvo, gospodinu Štrpcu je prebačeno da je pred referendum za Ustav Srbije pozivao građane Sombora da ne izađu na taj referendum. On je to činio isključivo kao visoki funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine i nigde u toj izjavi nije stajalo da je on načelnik u upravi. Da vam uzgred kažem, mi ligaši smo ponosni što taj Ustav nije uspeo u Vojvodini i drago nam je što su inicijatori tog “noćnog ustava” danas prvi koji žele da ga promene – rekao je Mere.

- Netačno je – dodaje Mere – da je zbog nečinjenja svojih radnih obaveza Zvonimir Štrbac mogao da nanese štetu građanima Sombora u vidu oduzimanja prava na 1.000 evra besplatnih akcija.

- Ja imam ovde dopis Agencije za privatizaciju u kojem se na kraju nedvosmisleno kaže: “ukoliko Agencija za privatizaciju ne bude dobila potvrdu nadležnog organa, smatraće se da ta lica ispunjavaju uslov, odnosno, da su u birački spisak nadležnog organa opštine.” To znači da niko od građana ne bi bio oštećen. Sve te optužbe SRS ukazuju ne toliko na zlonameru, koliko na neznanje, odnosno nepoznavanje određene problematike – naglasio je predsednik Gradskog odbora LSV i odgovorio novinarima da je načelnik Štrbac ipak kažnjen za ovaj propust oduzimanjem 30 odsto od njegove mesečne plate.

Čaba Laslo Mere odbacuje i optužbu da je načelnik Odeljenja za opštu upravu kriv zbog propusta na izborima za Savet Mesne zajednice “Mlake”, kada je na glasačkom listiću umesto 14, odštampano 12 imena kandidata. Prema njegovim rečima, jedina nadležnost Odeljenja na čijem je čelu Štrbac je bilo dostavljanje biračkog spiska Savetu Mesne zajednice, odnosno Izbornoj komisiji.

“Somborske novine” br. 2867 od 05.06.2009.