Kategorije

14.07.2010. 11:04

20 godina doslednosti i istrajnosti

Šetnjom sa hiljadu zastava 14. jula u Novom Sadu proslavlja se 20 godina rada Lige socijaldemokrata Vojvodine. Gradska organizacija Sombor Dan Lige obeležava 15. jula koktelom na „opštinskom bungalovu“.

Šetnja sa hiljladu vojvođanskih zastava

Liga socijaldemokrata Vojvodine 14. jula obeležava dvadesetu godišnjicu svoga postojanja. Ponosni na činjenicu da im se stranka održala kroz tolike turbulentne godine, a da nijednog trenutka nije odstupila od svojih izvornih principa, ligašice i ligaši iz svih krajeva okupljaju se danas u Novom Sadu na centralnoj proslavi, u zajedničkoj šetnji sa hiljadu zastava.

Dvadeset godina političke borbe, gotovo uvek u neravnopravnim uslovima, i opstanka na političkoj sceni, u situaciji u kojoj stranačke vođe govore isključivo ono što prija uhu građana, a Nenad Čanak opisuje stvari onakvima kakve zaista jesu, pokazalo je svu snagu ideja i osnovnih načela Lige socijaldemokrata Vojvodine. Kako u prvih deset godina rada, kada je bila proganjana i satanizovana, tako i u drugoj deceniji, u kojoj je delovala uglavnom sa pozicije vlasti, ili, tačnije rečeno, uz vlast, prečesto prinuđena da bira manje od dva zla, Liga je uvek bila osetljiva na društvenu nepravdu, propovedala toleranciju, borila se protiv fašizma i, po čemu je najviše prepoznatljiva, zdušno zalagala za punu autonomiju Vojvodine i decentralizaciju države.

Liga socijaldemokrata Vojvodine u treću deceniju svoga delovanja ulazi odlučna u nastojanju da postane dobro organizovana i jasno profilisana stranka, spremna za preuzimanje vlasti u punom smislu te reči i sprovođenje svog političkog koncepta, uverena da je takav put jedini koji može da donese boljitak najvećem broju građana.

Gradska organizacija LSV Sombor poziva sve svoje članove i simpatizere da se pridruže proslavi dvadesetog rođendana Lige u Somboru, koja će se održati u četvrtak, 15. jula na „opštinskom bungalovu“ na Velikom bačkom kanalu.